700 missiler mot södra Israel

Terrorgrupperna attackerar

den 6 maj 2019 | Framtidstro Närmare 700 raketer avfyrades mot södra Israel av Hamas och Islamiska Jihad från Gaza-remsan den första helgen i maj. Attackerna under helgen dödade fyra och skadade närmare 80 personer.

Keren Kajemet Sverige – Israelfonden har med anledning av attackerna nu beslutat att fokusera på projekten längs gränsen till Gaza genom att bygga ”bombsäkra” lekplatser med mobila skyddsrum. I det religiösa samhället Tushia, mycket nära gränsen, byggs en sådan lekplats.

De båda terrorgrupperna avfyrade både raketer mot södra Israel men också långdistansprojektiler mot centrala Israel. Enligt Israels militär försökte grupperna även utföra en terrorattack genom att använda en raketstyrd granat som monterats på en drönare. Granaten landade utan att explodera.

På lördag kväll dödades fyrbarnspappan Moshe Agadi av en raket som träffade hans hem i Ashkelon, skriver Jerusalem post.

En annan man, Moshe Feder, 67, dödades när en missil träffade en bil nära Gaza-gränsen mellan samhällena Yad Mordechai och Sderot. En beduin dödades av splitter från en granatattack på en fabrik i Ashkelon och en 23-årig israelisk man dödades även han av splitter när han sprang mot ett skyddsrum i Ashdod.

Ett varmt tack till dig som vill hjälpa oss med att färdigställa den nybyggda lekplatsen med skyddsrummet i det lilla samhället Tushia, mycket nära gränsen till Gaza i västra Negevöknen. Alla summor, stora som små, mottages tacksamt!

Swisha till 123 683 7678 eller besök http://www.kkl.nu/andamal/vara-andamal/bombsaker-lekplats-i-tushia/.