Bli medlem

Bli medlem och fira med oss!

den 19 januari 2018 | Jubileum 70 år sedan Israel bildades:

När vi nu har gått in i ett nytt verksamhetsår, vill jag börja med att tacka alla donatorer för en storartad insats under året som gått. Ert ökade engagemang har inneburit att omsättningen för Keren Kajemet Israelfonden i Sverige återigen har ökat kraftigt. Tack vare alla gåvor från våra svenska givare har vi kunnat slutföra en rad olika trädplanterings- och vattenprojekt i Israel. Jerusaleminsamlingen med anledning av 50-årsjubileet av Israels huvudstad och insamlingen till minne av Siewert Öholm är exempel på upprop som har gett stor respons under det gångna året. Sedan tidigare har vi med våra understödjares hjälp planterat träd i Beer Shebas gröna bälte, utvecklat en parkanläggning i Sde Boker i Negevöknen, planterat en Raoul Wallenberg-skog utanför Haifa och anlagt Park Sweden där den bibliska gestalten Simson en gång levde. Slutet av förra året blev också en rivstart för vår jubileumsinsamling med anledningen av att staten Israel firar sitt 70-årsjubileum i år. Keren Kajemet Israelfondens jubileumsinsamling vill fullfölja David Ben Gurions vision om att befolka Negev-öknen.

 

Den som donerar minst 500 kr i Keren Kajemets jubileumsinsamling får en DVD med höjdpunkterna från programserien ”I Ben Gurions fotspår” utan extra kostnad. Sätt in din gåva på bankgiro 5816-5515 och skriv ”Israel 70 år” för att vara med i jubileumsinsamlingen och få din DVD.

 

För medlemsavgiften erhåller Du/Ni ett medlemsdiplom med 1 alternativt 2 träd. Med ett medlemskap i Keren Kajemet Israelfonden gör Du under detta jubileumsår en aktiv handling för att visa Ditt stöd för vårt fortsatta miljöarbete med att få öknen att grönska. Ditt medlemskap är också ett utryck för en solidaritet med landet Israel, vilket är viktigare än någonsin i en tid då antisemitismen i Europa ökar och landet Israel utsätts för internationella isoleringsförsök. I slutet av december somnade Keren Kajemets hedersambassadör Mietek Grocher in efter en tids sjukdom. I samråd med hans familj har vi inlett en insamling för att hedra hans unika livsgärning. Använd detta tillfälle att utöver medlemsavgiften donera ett valfritt belopp till denna angelägna insamling.

 

För att bli medlem betalas 200kr (enskild), alternativt 300 kr (gifta/sambo) med texten 'Medlem 2018' till antingen
Bankgiro: 5816-5515

eller

Swish: 123 683 76 78

 

Tack för Ditt stöd och för Ditt engagemang!

/Max Federmann

 

P.S. Den som donerar minst 1000 kr till minne av Mietek Grocher får hans bok ”Jag överlevde” hemskickad utan extra kostnad. D.S.