Rivstart

Jubileumsinsamling fick en rivstart

den 8 februari 2018 | Jubileum I år firar Israel sitt 70-års-jubileum. Händelsen kommer att uppmärksammas under hela året nere i Israel men även runt om i övriga världen.

Även vi på Keren Kajemet Israelfonden i Sverige vill ställa oss i det långa ledet av gratulanter och tillsammans med våra vänner och donatorer glädja oss över att Israel fortsätter att utvecklas. Jubileumsinsamlingen som startade i mitten av december har fått en flygande start. Hittills har insamlingen resulterat i över 3 000 träd.

– Vi hoppas att många fler under det här året vill dela vår glädje och fira Israels 70 årsjubileum tillsammans med oss, säger Max Federmann.
– Man kan beskriva förloppet i messianska termer eftersom det strängt logiskt, inte låter sig förklaras på annat sätt.
– Ett land som föddes och fick ta emot miljoner av judar från alla världens hörn, som lyckades att integrera dessa invandrare samtidigt som man fredade sina gränser mot fientliga arméer och terrorister, fortsätter han.
– Ett land som lyckats skapa sysselsättning åt alla invandrare och utveckla ett modernt samhälle på häpnadsväckande kort tid, helt jämförbart med länderna i Europa. Vi har mycket att glädja oss över när vi firar Israel 70 år.

Den som ger minst 500 kr i jubileumsinsamlingen får en DVD med höjdpunkterna från tv-serien ”I Ben Gurions fotspår” på Kanal 10.

Genomför din donation här

Alternativt

Sätt in din gåva på bankgiro: 5816-5515 och skriv ”Israel 70 år” för att vara med i jubileumsinsamlingen och få din DVD hemskickad.