KKL-filmer

Filmer

Här kan du se utvalda intervjuer av Max Federmann och Ruben Agnarsson, KKL Sveriges projekt i Israel m.m.

UPPTÄCK VÅR YOUTUBE-KANAL - där kommer fler filmer att läggas upp kring teman som KKL, Israel, trädplantering, sionism m.m.

Klicka här för att komma dit.

 

BRÄNDER I NÄRHETEN AV JERUSALEM UNDER DEN HETA SOMMAREN 

 

Se här ett klipp om hur branden utvecklar sig.

Brandbekämpning på Jerusalem Hills.

 

DEN POLSKA PUSHKEN

 

Denna "pushke" blå KKL bössa hittades i Polen vid rivningen av ett hus. Byggarna visste inte vad det var och bestämde sig för att överlämna bössan till en samlare som i sin tur överlämnade bössa till Polin Museum Historii i Warszawa. Sannolikt gömdes den undan av dess ursprungliga ägare i det hus som varit en del av de judiska kvarteren i Warszawa.

Se film här

ATT PLANTERA TRÄD I ISRAEL

Se hur det går till när man ska plantera ett träd - och vad som händer för Din gåva till trädplantering!

Se film här. 

 

MATPAKET VID PURIM

Den 25/2 är det Purim! Då minns man berättelsen i Esters bok och firar med fest. Under lock-down har speciellt fattiga och familjer inte kunnat ordna för detta och KKL vill hjälpa dem att kunna fira. 

Tack för Ditt bidrag!

Se film här.

 

INTERVJU MED ISAAC HERZOG

Isaac Herzog är en känd israelisk politiker som tidigare var oppositionsledare och ordförande i Labour, Israels arbetarparti. Han var ledamot i Knesset, Israels parlament, under perioden 2003 - 2018. Herzog har tjänstgjort som minister i flera regeringar och är nu ordförande i Jewish Agency, en systerorganisation till Keren Kajemet LeIsrael, KKL. Isaac Herzogs pappa, Chaim Herzog, var israels sjätte president 1983-1993. Max Federmann och Ruben Agnarsson intervjuar på plats i Tel Aviv. Undertexter på svenska.

Se film här