Infosida

Donera till våra projekt

Just nu pågår en akutinsamling med anledning av kriget. Vi uppdateras hela tiden om vilka projekt som behöver vårt stöd. I skrivande stund är det att stötta traumatiserade barn och ungdomar efter attacken den 7 oktober, att stötta Resilience Center Sderot så att de kan utöka sina personliga terapeutsessioner för terroroffer, och att stärka försvaret i kibbutzim i norra Israel.

Om du önskar ge på annat sätt än swish kan du betala till vårt akutkonto via bankgiro: 733-9518, du kan höra av dig till oss för ett inbetalningskort, eller trycka på den gröna knappen till höger för kortbetalning.

Keren Kajemet Sverige skickar kontinuerligt, flera gånger om året, insamlade medel till våra miljöprojekt i Israel – bidrag som kommer från Ditt stöd till vår verksamhet. Via vår moderorganisation, KKL-JNF med huvudkontor i Jerusalem, har vi full kontroll över de projekt som vi, Keren Kajemet Sverige – Israelfonden, ansvarar för.

 

Jubileum 75 år

Israel firar 75 år!  

 Projekt Aliyah

Skapa en framtid för ukrainska flyktingbarn!

Vi firar genom att hylla den mest kända svenska personen som räddade tusentals judar undan Förintelsen. Med en gåva på 750 kr eller mer får du ovanstående jubileumsdiplom för att högtidlighålla att Israel fyller 75 år. Dessutom får du en KKL-pin. Det går bra att dela upp din gåva, det blir 2 x 375 kr. Betala via bankgiro 5816-5515 eller swish 123 683 7678 (Israel 75), nedan swish-qr-kod eller donera med kort här. 

Med din hjälp skapar vi en fin framtid för judiska flyktingbarn i deras nya hemland, Israel. Vi hjälper även flyktingar i Ukraina och vid gränsövergångarna.. Läs mer om KKL Israelfondens arbete med mottagandet av judiska flyktingar från Ukraina i vår nyhetsfolder för mars och april under fliken ovan "Nyhetsfolder".  Donera med kort här eller med nedan swish.

   

Projekt Raoul Wallenberg Park

En hyllning till Raoul Wallenbergs hjältemod.

Företagspartner

En park i hjärtat av Israel ska påminna om de hjältemodiga insatser som den svenske diplomaten Raoul Wallenberg utförde i slutet av andra världskriget. En gåva till Parken går till trädplantering, vatten, upprustning och inte minst den digitala utställningen som beräknas vara klar 2023.   Donera med kort här eller med nedan swish.
Som Företagspartner tar Du i samråd med oss ansvar för ett helt projekt i Israel. Minimum 80 000 kr.

Bistå KKLs brandkår och återställ brända skogar och marker

 

Lördagen den 27 maj startade 170 skogsbränder runt om i Israel på grund av den senaste tidens kraftiga värmebölja. Ungefär 220 bränder bröt ut knappt en vecka senare – den 2 juni – på grund av den extrema värmen.

Branden förstörde tusentals hektar planterad skog och naturlig skogsmark. Den hårda vinden skapade en eldstorm med lågor som var tiotals meter höga och eldens intensitet och spridningshastighet var den mest omfattande på decennier, enligt Keren Kajemets skogvaktare Hanoch Tzoref, som har arbetat i området i 35 år. Hjälp oss att återställa skog och mark efter den senaste tidens bränder i Israel.

 

 

RAOUL WALLENBERG PARK - PLAKETTER

     

Det är även i Raoul Wallenberg Park som man kan få sätta upp plaketter. Ovan bild är på platsen där plakettpelarna står, precis vid ingången till parken. Många plaketter är tillägnade en anhörigs minne, men här finns även plaketter som uttrycker tack och uppskattning för lojaliteten mot Israel. En populär plakett är Vänner av Israel för alla dem som står tillsammans med Israel - varmt tack! Plaketterna har olika mycket plats för egen text, därför ber vi er kontakta oss på info@kkl.nu eller på telefon 08-6618686 för vidare dialog.

Plakett RW Park Small 40x300 mm och plantering av 30 träd – 8 000 kr

Plakett RW Park Medium 100x300 mm och plantering av 100 träd – 20 000 kr 

Plakett RW Park Large 200x300 mm och plantering av 200 träd – 40 000 kr

Plakett RW Park Extra Large 600x300 mm och plantering av 500 träd – 100 000 kr

Vänner av Israel plakett (en rad, totalt 50 namn) - 2 000 kr

Du kan även swisha med nedan QR-kod och då kontaktar vi dig.

 

 

 

 Projekt Trädplantering

 

 

Just nu bearbetar vi ett område i Negevöknen norr om Beer-Sheba. Målet - att få öknen att grönska! 

KKL Israelfonden har utvecklat flera metoder för att kunna plantera träd i öknen, som är en mycket speciell omständighet. Man planterar efter terrasser, i limaner (skogsdungar vid skapade vattenhål), med hjälp av vattenupptagande material, m.m. Som givare kan man därför ge en gåva till ett träd, till en liman, till en skog eller ännu fler former. Nedan kan du se de olika formerna med sitt respektive pris.

Träd: 200 kr/st

Liman, 25 träd: 5,000 kr

Oas, 50 träd: 10,000 kr

Allé, 100 träd: 20,000 kr

Lund, 1,000 träd: 200,000 kr

Park, 5,000 träd: 1,000,000 kr

Skog, 10,000 träd: 2,000,000 kr

 Ge en gåva med kort till trädplanteringen Mishmar HaNegev här eller med swish nedan.

 

Projekt Vatten

Vatten är livsviktigt, i ett ökenland som Israel desto mer. KKL har bidragit till avsaltningskomplex, byggt vattenreservoarer där smutsvatten renas och återanvänds inom jordbruket, bidragit till vattenresurser för brandkåren, återställt våtmarker och byggt vattenparker för fågelliv. Donera med kort till vatten här eller med swish enligt nedan QR-kod.

 

Hyllningsböcker

Våra hedersböcker är en kär och uppskattad present vid livets alla tillfällen och något som vi är mycket stolta över att kunna erbjuda. På huvudkontoret i Jerusalem finns böcker med namn på människor som har skrivits in sedan början av 1900-talet. Priserna för de olika böckerna kan du se nedan.

En inskription i någon av våra hyllningsböcker kan göras genom kontakt med kontoret via telefon 08—661 86 86 eller mail info@kkl.nu

Barnens bok – för nyfödda - 2 000 kr

Bar/Bat Mitzva bok – 2 000 kr

Bröllopsboken – 5 000 kr                                                                                           

Den Gyllene Boken – 5 000 kr

Se mer om hyllningsböckerna: denna film.

Testamente
Keren Kajemet Sverige har under de mer än 100 år vi funnits fått mottaga många generösa donationer via testamenten. Att skriva sitt testamente är en viktig uppgift och en fin donation som kan förhindra tvister vid någons bortgång. Keren Kajemet Sverige hjälper dig med råd och juridisk expertis, kostnadsfritt och i förtroende. Ring till vårt kontor på telefon 08—661 86 86 för en första kontakt eller skicka ett mail till info@kkl.nu

Generell donation eller större donation
Gåvor kan ges via swish: 123 683 7678, bankgiro: 5816-5515 eller med kort HÄR

Vid större donation ber vi Dig kontakta kontoret antingen via telefon 08—661 86 86 eller mail info@kkl.nu så ringer vi upp för en dialog.

 

Bli månadsgivare! Kontakta oss på info@kkl.nu eller ring oss på 08-661 86 86 så sänder vi dig en autogiroblankett.